26 óra a buszon

2 Harry Potter film
Donnie Darko
Nightmare on Elm street
1,5 évad Pete & Pete

2 bögre zöld tea
1,5 liter viz
2 csokis buci
1 csokis muffin
1 sajtos táska
2 banán
1 zacskó sajtos chips
1 tábla mogyorós csoki
1 zacskó Oreo keksz
2 csomag rágó
2 szem multivitamin
0,5 szem Saridon

szia Magyarország! Megérkeztem, a négyes metro helyett pótlóbuszok  járnak, egyes villamos szintén, de legalább lesz Annabarbi reunion meg Biffy Clyro PaFe-n.

@2 weeks ago with 5 notes
#szöveg 

Március

László megjött. Épp egy hónapja nem láttuk egymást. Nagyon jó, hogy itt van. Bárcsak szerelmes lennék. Ő a harmadik ember, aki miattam vesztette el a repülés-szüzességét.
Szereztem neki füvet is. A díler nem hagyta, hogy  kifizessem. Elugrált a pénz elől. Mindenki kérdezi, hogy hogy van pénzem jobban élni, mint az átlag. Hát így! Néha nem hagyják, hogy fizessek dolgokért. Nem azért, mert szopok cserébe, hanem csak úgy. Nem szeretem az ilyet. Drága ajándékokat sem szeretek kapni. Ezek nekem ilyen ‘tudd, hol a helyed’ ajándékok. A volt főnökömtől kaptam a születésnapomra egy gyönyörűszép aranyszínű rozsdamentes acél swatch karórát. Laci szerint hordanom kéne, mert jól áll. Szerintem pedig az óra elegánsabb, mint én. De legalább már tudom, hol a helyem.
Első este felmentünk a dombra, ahonnan az egész várost belátni. Bámulatosak Brightonban a fények. Kicsit beszívtunk. Bárcsak szerelmes lennék.

Lászlóval minden jó. Olvas, szereti a filmeket, Jamiroquait hallgat, fesztiválokra jár és mindig megveszi a NatGeo aktuális számát. Nyolc éve ismerjük egymást. Megbízom benne. Helyes, nem túl magas, figyelmes, jó az ágyban és szeret kártyázni. Nézi a sorozatokat, amiket én, szereti (elviseli?) a vega kajáimat, mindenről van véleménye, de nem feltétlenül hangoztatja azt. Gyönyörűszép barna szeme van, ami igazából szürke lesz, ha sokáig nézem. Annyit néztük egymást az öt nap alatt, hogy megtanultam az anyajegyeit.

Elvittem a Royal Air Force múzeumba, ami engem egyáltalán nem érdekelt, cserébe megkóstolta a vega-sushit és a macaront, ami addig őt nem érdekelte. A sushit annyira megszerette, hogy hoztunk haza is. A macaront szerencsére nem szerette meg, én ehettem meg mindet.
Nagyon sokat sétáltunk a parton, bár a jó idő sajnos elkerült minket. Amint elrepült, kisütött a nap. Talán majd két hét múlva több szerencsénk lesz, mikor Párizsban találkozunk.
László mellett biztonságban érzem magam. Szeretem, amikor megölel. Bárcsak szerelmes lennék. Ha szerelmes lennék, minden könnyebb lenne. Ha szerelmes lennék, minden nehezebb lenne.
Az ágyneműnek még kicsit László-illata van. Az ő oldalán alszom, mióta elment.

@1 month ago with 12 notes
#szöveg 

rövid

Szenvedélye addig tartott,
Míg az adott férfi harapása meglátszott a bőrén,
Trófeáit a tükör előtt méregette pőrén.

@2 months ago with 14 notes
#szöveg 

tegnap 

aaeronika:

A tökéletes itthon eltöltött munkanap után megvolt a szokásos csütörtöki chill A Perfect Circle-lel, Misfits első évad visszanézéssel és Csütörtökkel.
Ezek után jó szokásomhoz híven itthon hagytam a telefonom, így nem tudtak összeszedni a barátnőim, szo egyedül lesétáltam Tündérgyárba, ahol Paloma…

@3 months ago with 2 notes
#memento 2010 #szöveg 

2013

Január: költözés vissza Londonba, szülinapi buli a voodoo rock clubban
Február: Yellowcard koncert
Március: kaptam munkát egy piercingszalonban
Április: Biffy Clyro, Amsterdam, Enschede, Budapest, Keszthely, Hévíz, szeparé, 512
Május: Grenma, Our Youth, Lana Del Rey, elkezdtem úszni járni
Június: Bödőcs Tibi, Tankcsapda interjú, London Zoo, Jimmy Eat World, P.O.D.
Július: Watford, Anti-Flag, Serpentin - strandolás a Hyde parkban
Augusztus: anyu Londonban, David Bowie kiállítás, Brighton, Camden, Reading Festival, Biffy Clyro, Pure Love, Nine Inch Nails
Szeptember: Macklemore, Atlas Losing Grip, eurotrip
Október: London, AHS - The Coven, Fanni, Zsifi, Dorci, Letlive interjú, Night Verses interjú, két letlive koncert, Brighton
November: Glasgow, Winter Wonderland
December: ideiglenes visszaköltözés Budapestre, Tej, Halott Pénz, Néhai Bárány, Grand Mexican Warlock, majdnem tízéves érettségi találkozó, fizetett dalszövegíró lettem, négy év után újra találtam egy fiút, aki érdekel

Szóval egész pluszos volt ez a 2K13.

@3 months ago with 8 notes
#szöveg 

sosejutokhaza!

avorosszerint:

KURVÁRA TÖRÖLTÉK A JÁRATOMAT! most nézem az embereket a reptéri váróban és próbálom kitalálni, hogy kinek milyen tumblre lehet. ja, meg egy magyar srác épp föl akar szedni egy nála hatvankét kategóriával magasabb szinten lévő csajt. hát kurvavicces, bújok a könyvem mögött és sírok a röhögéstől.

baszdmeg kihűl a halászlé, hülye wizzair

elmesélem az én hasonló sztorimat, hátha attól majd kevésbé érzed magad száninak.
3 éve voltam utoljára Magyarországon nyáron. Július volt, egy fesztivál miatt mentem haza, amire felírtak. Gondoltam akkor már megnézetem a fogaimat is, meg tetováltatok, mert ugye tipikus londoni magyarként ezeket itt kint nem csinálja az ember, hiába keresel hatszorannyit.
Hét nap alatt a következő történt: A hőség miatt az első 72 órában képtelen voltam aludni, vagy bármit is enni. az erkélyen aludtam a kövön, mert egyedül ott nem éreztem, hogy 42 fok van (panel kilenc).
Az embert, aki felírt, kibaszták a bandából a fesztivál előtt két nappal, úgyhogy ingyenbérlet sztornó.
A telefonomba belefolyt a vízzel keveredett táskadzsuva, ezzel én vagyok az egyetlen ember a Földön, aki képes volt tönkretenni egy Nokia 3310-est. A laptopom kijelzője egyik napról a másikra (valószínüleg a meleg következtében) betört.
A TB-s fogorvos szájsebészhez küldött, ahol ugye már csilliókat kell fizetni. A kezelés után tudtam meg, hogy a szájsebész a tb-s fogorvos lánya volt. Két fogamat rezekálták, egyet pedig ki is húztak, minek következtében úgy feldagadt a fél arcom, hogy anyám vinnyogva röhögött rajtam napokig (már amikor megismert).
Nyáron tetováltatni azért fasza, mert semmi nem izzad jobban, mint egy befóliázott comb 45 fokban, külön cuki, mikor a véres-festékes szmötyi izzadtsággal keverve folyik rajtad végig 24/7.
Utolsó napra már tiszta száműzött voltam, csak Wilson hiányzott (amit a feldagadt pofám simán helyettesített), még anyukámat is beosztották, ki sem tudott kísérni a reptérre.
Szakadó esőben (meggyőződésem, hogy 2011 nyarának összes csapadéka abban a két órában hullott le) megpróbáltam kijutni a reptérre, de a KöKi terminált meg plázát épp akkor húzták fel, és semmi nem úgy járt, ahogy kellett volna. Végre fogtam egy taxit, de félúton lerobbant, le kellett inteni egy másik autót, hogy bebikázzon minket. Neki adtam az utolsó magyar pénzem, egy kétezres formájában, majd örömmel konstatáltam, hogy már csak egy húszforintosom van, nem kell forintot rakosgatnom Angliában.
Ekkor a sok közjáték miatt már az is kétségessé vált, hogy elérem-e egyáltalán a gépet.
Odaértem a reptérre, az eső rajzfilmszerűen abban a pillanatban elállt, úgyhogy senki nem értette, miért vagyok csatak vizes, de még épp időben érkeztem ahhoz,  hogy lássam, törölték a járatomat.
Beálltam egy végtelen hosszú sorba, ahol a végén közölték, hogy bármelyik járatra cserélhetem a jegyem (kár, hogy a wizzair nem indít járatokat alaszkába), de a londoni gépekre már 2 nappal előre feltöltötték az összes helyet azok a mocskok, akik előttem álltak sorba, úgyhogy még három tetves napot rohadhatok a 45 fokban.
Epilógus: a reptérről visszafelé egy 130 centi magas (?) hörcsögarcú nő személyében jött Murphy: a MÉG EL NEM INDULT bkv buszon megbaszott az ellenőr. Mellettem egy kanadából érkezett nőt is megbüntetett, akinek lyukasztott jegy volt a kezében, és a höri nem értette, hogy miért nincs nála magyar okmány. Az útlevelét azért elszedte tőle, majd panaszkodott, hogy hát ezt ő nem érti, nem magyarul van. Az utas próbálta elmesélni, hogy tíz év után először látogatott Magyarországra, és csak kanadai okmányai vannak. Höri rendőrt akart hívni, és nem akarta visszaadni az utas útlevelét, aki végül csak kitépte a gyenge kis rágcsáló kezéből. Én ezen már csak röhögtem, ugyanis 20 forintom volt a maradék 3 napra, és direkt az útlevelem adtam oda hörinek, mert előre lecsekkoltam, és nincs benne lakcím.
Csekk azóta sem jött.

@2 weeks ago with 27 notes
#szöveg 

Londoni magyarok

Nem kétlem, hogy nyolc emberrel is igazán hiteles ez a sztori, de most akkor megosztom veletek az elmúlt három évben általam megismert londoni magyarok statisztikáit.
A tényleges londoni magyar ismerőseim száma (akikről tudom, merre járnak) 100 körül van, szóval még a kevésbé bonyolultak is százalékos következtetéseket vonhatnak le, ha szeretnének.
20-an költöztek vissza azóta Magyarországra, ebből 3 tanár, akik nyárra jöttek ki munkát keresni, majd végigturistáztak két hónapot, és szomorúan visszabuszoztak Pécsre.
Négyen voltak, akik két szemeszter között jöttek kipróbálni magukat, piacon dolgoztak eladóként.
Csabi visszament Sonyát és Kristóf Norbit koncertfotózni, vele nem tudom, mi lett, de itt vendéglátózott.
Ismerek egy párt, aki egy év vendéglátózás után költözött vissza Budapestre, mert hiányzott nekik a család, és kaptak állásajánlatot.
Az egyik régi szobatársam visszaköltözött Budapestre, hogy a nagybátyja cégénél könyveljen sok pénzért.
Egy barátnőm másfél évnyi piacozás után költözött haza Szegedre, mert nagyon beteg az anyukája. Két szolnoki suttyó pedig miután mindenkit lenyúlt egy kis zsével, amit elfüveztek, csendben leléptek. Az egyik azóta beállt katonának, a másik Szolnokon dolgozik vendéglátásban.
Laktam együtt továbbá 4 huszonévessel, akik 8hetes gyakorlatra jöttek ki, irodai munkát végeztek és végigbulizták a két hónapot, majd visszamentek az egyetemre, Magyarországra.
Két cimborám nagyon fiatalon jött ki, úgyhogy 3 év London után hazamentek filmezést tanulni.
8 emberről tudok, aki Londonból más külföldi városba költözött, ebből Arni - aki London előtt is hajózott - sosem tudni, hol van épp.
Szóval maradtak kb hetvenen a tényleges londoni magyar ismerőseim, akik nem költöztek el.
Ebből:
1 előadó a luton-i egyetemen, jogot végzett, jogot oktat
1 fotózásból él
1 szobafestő
1 szanatóriumban dolgozik ápolóként
1 moziban dolgozik
1 kaszinóban krupié
1 cnc maró
2 csokigyárban dolgozik
2 egyetemista, ösztöndíjból él
2-en eladók ruhaboltban
2 tetoválásból él
3 testékszer-behelyezéséből és testmódosításokból él
3-an pékek
5-en irodában dolgoznak
44 dolgozik vendéglátásban, kb 18-an pincérek, 14-en dolgoznak konyhán és 12-en dolgoznak hotelben

Nyelvtudás tekintetében vegyes a mezőny, de nagyon kevés, aki csak szavakat beszél, és érdekes módon azon ismerőseim beszélik legkevésbé az angolt, akik a legrégebbóta vannak itt. Panaszkodni semmiképp nem panaszkodnék, a londoni magyarok legalább olyan jól beszélik az angolt, mint más emigráns nép, persze aki hotelszobát takarít, vagy épp egy magyar manager által vezetett helyen dolgozik, ahol senki nem használja az angolt, ott nyilván kevesebb eséllyel ragadnak rá a helyi nyelv fortélyai.

Megtakarítás tekintetében nem sok információm van, mivel nem szeretek mások zsebében turkálni, és elég elszomorító, hogy 10 magyarból még mindig 9 az, akinek megismerkedésünk első percében elhangzik a szájából a ‘Na és mennyit keresel?’ kérdés, persze utána hozzáteszi, hogy nem azért, csak na…
Amit látok az az, hogy az ismerőseim fele küld haza pénzt a rokonoknak, és emellett jut hétvégi bulizásokra, esti mozizásokra, néha étteremre, jó kajákra, nincs szűkölködés. Többeknek kábszira is telik. (!)

A londoni közlekedésről meg annyit, hogy sehol nem lehet eltévedni, mindent kitábláztak, minden zebrára felfestették, hogy merre kell elnézned, honnan számíthatsz forgalomra, és még én, aki térképészeti és tájékozódási analfabéta vagyok, még én is eltalálok mindenhová az első naptól kezdve.

A továbbjutásról meg annyit, hogy nagyon kevés ember képes kilépni a komfortzónájából, függetlenül attól, hogy londoni magyar-e, vagy sem. Aki nem él itt, annak lehet furcsa, hogy többen nem akarnak feljebb jutni azon a bizonyos létrán, de ha mindened megvan és mellette még félre is tudsz tenni, akkor nem érzed égetően szükségesnek a változást.

Továbbá 100 londoni magyarból egy sem oktatja ki a Magyarországon maradt társait…

@2 months ago with 27 notes
#szöveg 

2014

Úgy kezdődik az év, hogy már sikerült is betábláznom magam augusztusig. Három nap, és betöltöm a 27-et, hat nap múlva pedig Brightonba költözöm. Az új lakótársaim halál jófejek, közel a tengerpart, veszek biciklit, jó világ lesz.
Február végén meglátogat az egy, akit itthon hagyok, megyünk játszani a turistát, aztán márciusban meg Párizsban találkozunk majd. Áprilisban magyar party lesz a nagykövetségen, megyünk szavazni, meg tepertőben fürdeni, aztán ha ezt túlélem, akkor irány Bristol, barátnőzés és Hit The Deck fesztivál. Májusban kicsit hazanézek, hátha már lesz négyes metro, meg nemzeti italbolt. Júniusban durcásan ugyan, de meglátogatom a Download fesztivált, Augusztusban pedig a Readinget.
A többi meg még messze van.

@3 months ago with 6 notes
#szöveg 

Korcsolya

poetina:

Egy csodás téli este történt,
Havat egy év után először láttam,
S te kézen fogtál,
Mikor nem engedelmeskedett a lábam.

Mű volt a jég,
És műanyag volt a fény is,
De te valódi voltál,
S valódi voltam én is.

Jól állt nekünk a fehér,
Meleg pillantásod nem hagyott megfagyni,
Aznap te Radnóti voltál,
Én pedig Gyarmati Fanni.

@3 months ago with 3 notes
#szöveg 

szumma 2013

az év koncertjei:

1. letlive. - Old Blue Last
2. letlive. & Night Verses - Electric Ballroom
3. Biffy Clyro - O2 Greenwich+Reading
4. Pure Love - Reading Festival
5. Lana Del Rey - O2 Brixton
6. Macklemore & Ryan Lewis - O2 Bixton
7. Atlas Losing Grip - Birthdays
8. Jimmy Eat World - Koko
9. Anti Flag - Electric Ballroom
10. Yellowcard - Koko

az év albumai:

1. letlive. - The Blackest Beautiful
2. Balance and Composure - The Things We Think We’re Missing
3, Dido - Girl Who Got Away
4, Pure Love - Anthems
5. A Day to Remember - Common Courtesy
6. Biffy Clyro - Opposites
7. Halott Pénz - Szólj anyunak, hogy a városban vagyok
8. Miley Cyrus - Bangerz
9. A Wilhelm Scream - Partycrasher
10. Night Verses - Lift Your Existence

az év letöltése: American Horror Story - Coven
az év törlése: Lostprophets
az év vírusa: twerk

2013 előrelépései: majdnem sikerült egész évben nem elmenni egyetlen fesztiválra sem (kivéve a Biffy/NiN napot Readingen)
2014 újratöltés: havi 2 újságnál nem veszek többet (illetve törekszem rá)

@4 months ago with 4 notes
#lista 2013 #szöveg 
26 óra a buszon

2 Harry Potter film
Donnie Darko
Nightmare on Elm street
1,5 évad Pete & Pete

2 bögre zöld tea
1,5 liter viz
2 csokis buci
1 csokis muffin
1 sajtos táska
2 banán
1 zacskó sajtos chips
1 tábla mogyorós csoki
1 zacskó Oreo keksz
2 csomag rágó
2 szem multivitamin
0,5 szem Saridon

szia Magyarország! Megérkeztem, a négyes metro helyett pótlóbuszok  járnak, egyes villamos szintén, de legalább lesz Annabarbi reunion meg Biffy Clyro PaFe-n.

2 weeks ago
#szöveg 
sosejutokhaza!

avorosszerint:

KURVÁRA TÖRÖLTÉK A JÁRATOMAT! most nézem az embereket a reptéri váróban és próbálom kitalálni, hogy kinek milyen tumblre lehet. ja, meg egy magyar srác épp föl akar szedni egy nála hatvankét kategóriával magasabb szinten lévő csajt. hát kurvavicces, bújok a könyvem mögött és sírok a röhögéstől.

baszdmeg kihűl a halászlé, hülye wizzair

elmesélem az én hasonló sztorimat, hátha attól majd kevésbé érzed magad száninak.
3 éve voltam utoljára Magyarországon nyáron. Július volt, egy fesztivál miatt mentem haza, amire felírtak. Gondoltam akkor már megnézetem a fogaimat is, meg tetováltatok, mert ugye tipikus londoni magyarként ezeket itt kint nem csinálja az ember, hiába keresel hatszorannyit.
Hét nap alatt a következő történt: A hőség miatt az első 72 órában képtelen voltam aludni, vagy bármit is enni. az erkélyen aludtam a kövön, mert egyedül ott nem éreztem, hogy 42 fok van (panel kilenc).
Az embert, aki felírt, kibaszták a bandából a fesztivál előtt két nappal, úgyhogy ingyenbérlet sztornó.
A telefonomba belefolyt a vízzel keveredett táskadzsuva, ezzel én vagyok az egyetlen ember a Földön, aki képes volt tönkretenni egy Nokia 3310-est. A laptopom kijelzője egyik napról a másikra (valószínüleg a meleg következtében) betört.
A TB-s fogorvos szájsebészhez küldött, ahol ugye már csilliókat kell fizetni. A kezelés után tudtam meg, hogy a szájsebész a tb-s fogorvos lánya volt. Két fogamat rezekálták, egyet pedig ki is húztak, minek következtében úgy feldagadt a fél arcom, hogy anyám vinnyogva röhögött rajtam napokig (már amikor megismert).
Nyáron tetováltatni azért fasza, mert semmi nem izzad jobban, mint egy befóliázott comb 45 fokban, külön cuki, mikor a véres-festékes szmötyi izzadtsággal keverve folyik rajtad végig 24/7.
Utolsó napra már tiszta száműzött voltam, csak Wilson hiányzott (amit a feldagadt pofám simán helyettesített), még anyukámat is beosztották, ki sem tudott kísérni a reptérre.
Szakadó esőben (meggyőződésem, hogy 2011 nyarának összes csapadéka abban a két órában hullott le) megpróbáltam kijutni a reptérre, de a KöKi terminált meg plázát épp akkor húzták fel, és semmi nem úgy járt, ahogy kellett volna. Végre fogtam egy taxit, de félúton lerobbant, le kellett inteni egy másik autót, hogy bebikázzon minket. Neki adtam az utolsó magyar pénzem, egy kétezres formájában, majd örömmel konstatáltam, hogy már csak egy húszforintosom van, nem kell forintot rakosgatnom Angliában.
Ekkor a sok közjáték miatt már az is kétségessé vált, hogy elérem-e egyáltalán a gépet.
Odaértem a reptérre, az eső rajzfilmszerűen abban a pillanatban elállt, úgyhogy senki nem értette, miért vagyok csatak vizes, de még épp időben érkeztem ahhoz,  hogy lássam, törölték a járatomat.
Beálltam egy végtelen hosszú sorba, ahol a végén közölték, hogy bármelyik járatra cserélhetem a jegyem (kár, hogy a wizzair nem indít járatokat alaszkába), de a londoni gépekre már 2 nappal előre feltöltötték az összes helyet azok a mocskok, akik előttem álltak sorba, úgyhogy még három tetves napot rohadhatok a 45 fokban.
Epilógus: a reptérről visszafelé egy 130 centi magas (?) hörcsögarcú nő személyében jött Murphy: a MÉG EL NEM INDULT bkv buszon megbaszott az ellenőr. Mellettem egy kanadából érkezett nőt is megbüntetett, akinek lyukasztott jegy volt a kezében, és a höri nem értette, hogy miért nincs nála magyar okmány. Az útlevelét azért elszedte tőle, majd panaszkodott, hogy hát ezt ő nem érti, nem magyarul van. Az utas próbálta elmesélni, hogy tíz év után először látogatott Magyarországra, és csak kanadai okmányai vannak. Höri rendőrt akart hívni, és nem akarta visszaadni az utas útlevelét, aki végül csak kitépte a gyenge kis rágcsáló kezéből. Én ezen már csak röhögtem, ugyanis 20 forintom volt a maradék 3 napra, és direkt az útlevelem adtam oda hörinek, mert előre lecsekkoltam, és nincs benne lakcím.
Csekk azóta sem jött.

2 weeks ago
#szöveg 
Március

László megjött. Épp egy hónapja nem láttuk egymást. Nagyon jó, hogy itt van. Bárcsak szerelmes lennék. Ő a harmadik ember, aki miattam vesztette el a repülés-szüzességét.
Szereztem neki füvet is. A díler nem hagyta, hogy  kifizessem. Elugrált a pénz elől. Mindenki kérdezi, hogy hogy van pénzem jobban élni, mint az átlag. Hát így! Néha nem hagyják, hogy fizessek dolgokért. Nem azért, mert szopok cserébe, hanem csak úgy. Nem szeretem az ilyet. Drága ajándékokat sem szeretek kapni. Ezek nekem ilyen ‘tudd, hol a helyed’ ajándékok. A volt főnökömtől kaptam a születésnapomra egy gyönyörűszép aranyszínű rozsdamentes acél swatch karórát. Laci szerint hordanom kéne, mert jól áll. Szerintem pedig az óra elegánsabb, mint én. De legalább már tudom, hol a helyem.
Első este felmentünk a dombra, ahonnan az egész várost belátni. Bámulatosak Brightonban a fények. Kicsit beszívtunk. Bárcsak szerelmes lennék.

Lászlóval minden jó. Olvas, szereti a filmeket, Jamiroquait hallgat, fesztiválokra jár és mindig megveszi a NatGeo aktuális számát. Nyolc éve ismerjük egymást. Megbízom benne. Helyes, nem túl magas, figyelmes, jó az ágyban és szeret kártyázni. Nézi a sorozatokat, amiket én, szereti (elviseli?) a vega kajáimat, mindenről van véleménye, de nem feltétlenül hangoztatja azt. Gyönyörűszép barna szeme van, ami igazából szürke lesz, ha sokáig nézem. Annyit néztük egymást az öt nap alatt, hogy megtanultam az anyajegyeit.

Elvittem a Royal Air Force múzeumba, ami engem egyáltalán nem érdekelt, cserébe megkóstolta a vega-sushit és a macaront, ami addig őt nem érdekelte. A sushit annyira megszerette, hogy hoztunk haza is. A macaront szerencsére nem szerette meg, én ehettem meg mindet.
Nagyon sokat sétáltunk a parton, bár a jó idő sajnos elkerült minket. Amint elrepült, kisütött a nap. Talán majd két hét múlva több szerencsénk lesz, mikor Párizsban találkozunk.
László mellett biztonságban érzem magam. Szeretem, amikor megölel. Bárcsak szerelmes lennék. Ha szerelmes lennék, minden könnyebb lenne. Ha szerelmes lennék, minden nehezebb lenne.
Az ágyneműnek még kicsit László-illata van. Az ő oldalán alszom, mióta elment.

1 month ago
#szöveg 
Londoni magyarok

Nem kétlem, hogy nyolc emberrel is igazán hiteles ez a sztori, de most akkor megosztom veletek az elmúlt három évben általam megismert londoni magyarok statisztikáit.
A tényleges londoni magyar ismerőseim száma (akikről tudom, merre járnak) 100 körül van, szóval még a kevésbé bonyolultak is százalékos következtetéseket vonhatnak le, ha szeretnének.
20-an költöztek vissza azóta Magyarországra, ebből 3 tanár, akik nyárra jöttek ki munkát keresni, majd végigturistáztak két hónapot, és szomorúan visszabuszoztak Pécsre.
Négyen voltak, akik két szemeszter között jöttek kipróbálni magukat, piacon dolgoztak eladóként.
Csabi visszament Sonyát és Kristóf Norbit koncertfotózni, vele nem tudom, mi lett, de itt vendéglátózott.
Ismerek egy párt, aki egy év vendéglátózás után költözött vissza Budapestre, mert hiányzott nekik a család, és kaptak állásajánlatot.
Az egyik régi szobatársam visszaköltözött Budapestre, hogy a nagybátyja cégénél könyveljen sok pénzért.
Egy barátnőm másfél évnyi piacozás után költözött haza Szegedre, mert nagyon beteg az anyukája. Két szolnoki suttyó pedig miután mindenkit lenyúlt egy kis zsével, amit elfüveztek, csendben leléptek. Az egyik azóta beállt katonának, a másik Szolnokon dolgozik vendéglátásban.
Laktam együtt továbbá 4 huszonévessel, akik 8hetes gyakorlatra jöttek ki, irodai munkát végeztek és végigbulizták a két hónapot, majd visszamentek az egyetemre, Magyarországra.
Két cimborám nagyon fiatalon jött ki, úgyhogy 3 év London után hazamentek filmezést tanulni.
8 emberről tudok, aki Londonból más külföldi városba költözött, ebből Arni - aki London előtt is hajózott - sosem tudni, hol van épp.
Szóval maradtak kb hetvenen a tényleges londoni magyar ismerőseim, akik nem költöztek el.
Ebből:
1 előadó a luton-i egyetemen, jogot végzett, jogot oktat
1 fotózásból él
1 szobafestő
1 szanatóriumban dolgozik ápolóként
1 moziban dolgozik
1 kaszinóban krupié
1 cnc maró
2 csokigyárban dolgozik
2 egyetemista, ösztöndíjból él
2-en eladók ruhaboltban
2 tetoválásból él
3 testékszer-behelyezéséből és testmódosításokból él
3-an pékek
5-en irodában dolgoznak
44 dolgozik vendéglátásban, kb 18-an pincérek, 14-en dolgoznak konyhán és 12-en dolgoznak hotelben

Nyelvtudás tekintetében vegyes a mezőny, de nagyon kevés, aki csak szavakat beszél, és érdekes módon azon ismerőseim beszélik legkevésbé az angolt, akik a legrégebbóta vannak itt. Panaszkodni semmiképp nem panaszkodnék, a londoni magyarok legalább olyan jól beszélik az angolt, mint más emigráns nép, persze aki hotelszobát takarít, vagy épp egy magyar manager által vezetett helyen dolgozik, ahol senki nem használja az angolt, ott nyilván kevesebb eséllyel ragadnak rá a helyi nyelv fortélyai.

Megtakarítás tekintetében nem sok információm van, mivel nem szeretek mások zsebében turkálni, és elég elszomorító, hogy 10 magyarból még mindig 9 az, akinek megismerkedésünk első percében elhangzik a szájából a ‘Na és mennyit keresel?’ kérdés, persze utána hozzáteszi, hogy nem azért, csak na…
Amit látok az az, hogy az ismerőseim fele küld haza pénzt a rokonoknak, és emellett jut hétvégi bulizásokra, esti mozizásokra, néha étteremre, jó kajákra, nincs szűkölködés. Többeknek kábszira is telik. (!)

A londoni közlekedésről meg annyit, hogy sehol nem lehet eltévedni, mindent kitábláztak, minden zebrára felfestették, hogy merre kell elnézned, honnan számíthatsz forgalomra, és még én, aki térképészeti és tájékozódási analfabéta vagyok, még én is eltalálok mindenhová az első naptól kezdve.

A továbbjutásról meg annyit, hogy nagyon kevés ember képes kilépni a komfortzónájából, függetlenül attól, hogy londoni magyar-e, vagy sem. Aki nem él itt, annak lehet furcsa, hogy többen nem akarnak feljebb jutni azon a bizonyos létrán, de ha mindened megvan és mellette még félre is tudsz tenni, akkor nem érzed égetően szükségesnek a változást.

Továbbá 100 londoni magyarból egy sem oktatja ki a Magyarországon maradt társait…

2 months ago
#szöveg 
rövid

Szenvedélye addig tartott,
Míg az adott férfi harapása meglátszott a bőrén,
Trófeáit a tükör előtt méregette pőrén.

2 months ago
#szöveg 
2014

Úgy kezdődik az év, hogy már sikerült is betábláznom magam augusztusig. Három nap, és betöltöm a 27-et, hat nap múlva pedig Brightonba költözöm. Az új lakótársaim halál jófejek, közel a tengerpart, veszek biciklit, jó világ lesz.
Február végén meglátogat az egy, akit itthon hagyok, megyünk játszani a turistát, aztán márciusban meg Párizsban találkozunk majd. Áprilisban magyar party lesz a nagykövetségen, megyünk szavazni, meg tepertőben fürdeni, aztán ha ezt túlélem, akkor irány Bristol, barátnőzés és Hit The Deck fesztivál. Májusban kicsit hazanézek, hátha már lesz négyes metro, meg nemzeti italbolt. Júniusban durcásan ugyan, de meglátogatom a Download fesztivált, Augusztusban pedig a Readinget.
A többi meg még messze van.

3 months ago
#szöveg 
tegnap→

aaeronika:

A tökéletes itthon eltöltött munkanap után megvolt a szokásos csütörtöki chill A Perfect Circle-lel, Misfits első évad visszanézéssel és Csütörtökkel.
Ezek után jó szokásomhoz híven itthon hagytam a telefonom, így nem tudtak összeszedni a barátnőim, szo egyedül lesétáltam Tündérgyárba, ahol Paloma…

3 months ago
#memento 2010 #szöveg 
Korcsolya

poetina:

Egy csodás téli este történt,
Havat egy év után először láttam,
S te kézen fogtál,
Mikor nem engedelmeskedett a lábam.

Mű volt a jég,
És műanyag volt a fény is,
De te valódi voltál,
S valódi voltam én is.

Jól állt nekünk a fehér,
Meleg pillantásod nem hagyott megfagyni,
Aznap te Radnóti voltál,
Én pedig Gyarmati Fanni.

3 months ago
#szöveg 
2013

Január: költözés vissza Londonba, szülinapi buli a voodoo rock clubban
Február: Yellowcard koncert
Március: kaptam munkát egy piercingszalonban
Április: Biffy Clyro, Amsterdam, Enschede, Budapest, Keszthely, Hévíz, szeparé, 512
Május: Grenma, Our Youth, Lana Del Rey, elkezdtem úszni járni
Június: Bödőcs Tibi, Tankcsapda interjú, London Zoo, Jimmy Eat World, P.O.D.
Július: Watford, Anti-Flag, Serpentin - strandolás a Hyde parkban
Augusztus: anyu Londonban, David Bowie kiállítás, Brighton, Camden, Reading Festival, Biffy Clyro, Pure Love, Nine Inch Nails
Szeptember: Macklemore, Atlas Losing Grip, eurotrip
Október: London, AHS - The Coven, Fanni, Zsifi, Dorci, Letlive interjú, Night Verses interjú, két letlive koncert, Brighton
November: Glasgow, Winter Wonderland
December: ideiglenes visszaköltözés Budapestre, Tej, Halott Pénz, Néhai Bárány, Grand Mexican Warlock, majdnem tízéves érettségi találkozó, fizetett dalszövegíró lettem, négy év után újra találtam egy fiút, aki érdekel

Szóval egész pluszos volt ez a 2K13.

3 months ago
#szöveg 
szumma 2013

az év koncertjei:

1. letlive. - Old Blue Last
2. letlive. & Night Verses - Electric Ballroom
3. Biffy Clyro - O2 Greenwich+Reading
4. Pure Love - Reading Festival
5. Lana Del Rey - O2 Brixton
6. Macklemore & Ryan Lewis - O2 Bixton
7. Atlas Losing Grip - Birthdays
8. Jimmy Eat World - Koko
9. Anti Flag - Electric Ballroom
10. Yellowcard - Koko

az év albumai:

1. letlive. - The Blackest Beautiful
2. Balance and Composure - The Things We Think We’re Missing
3, Dido - Girl Who Got Away
4, Pure Love - Anthems
5. A Day to Remember - Common Courtesy
6. Biffy Clyro - Opposites
7. Halott Pénz - Szólj anyunak, hogy a városban vagyok
8. Miley Cyrus - Bangerz
9. A Wilhelm Scream - Partycrasher
10. Night Verses - Lift Your Existence

az év letöltése: American Horror Story - Coven
az év törlése: Lostprophets
az év vírusa: twerk

2013 előrelépései: majdnem sikerült egész évben nem elmenni egyetlen fesztiválra sem (kivéve a Biffy/NiN napot Readingen)
2014 újratöltés: havi 2 újságnál nem veszek többet (illetve törekszem rá)

4 months ago
#lista 2013 #szöveg